Het wordt tijd om te veranderen

Het wordt tijd om te veranderen

We doen het allemaal zonder er echt goed over na te denken: onze persoonsgegevens delen. Door een bestelapp te gebruiken, de wereld via Facebook te vertellen wat we aan het doen zijn of door een kopie van je legitimatie in te leveren.

Om ons te beschermen, komen er vanaf volgend jaar nieuwe Europese regels. Die stellen onder meer dat bedrijven meer verantwoordelijkheid moeten nemen en een goed beleid moeten maken over hoe om te gaan met al die persoonsgegevens. De implementatie hiervan wordt neergelegd bij een Privacy Officer en het toezicht bij een Data Protection Officer, een DPO. Het wordt dus tijd om deze mensen op te leiden.

Dat doet PrivacyO samen met haar zusterorganisatie Tulser Privacy Factory. Wij hebben de Europese regels vertaald naar een aanpak voor bedrijven waarmee zij niet alleen duidelijk zien wat er van hen verwacht wordt, maar nog belangrijker; hoe ze hun beleid en bedrijfsprocessen kunnen aanpassen aan die regels. Dat doen we voor een deel met techniek, maar vooral met (praktijk)opleiding en advies.

Plan-Do-Check-Act

Onze ervaring heeft ons geleerd dat er een grote groep hooggekwalificeerde, vooral 50-plussers, staat te springen om weer de arbeidsmarkt op te gaan. Die groep leiden wij op tot privacy professional. Dit doen wij aan de hand van een Plan-Do-Check-Act aanpak. Hierdoor zijn ze niet alleen klaar om weer aan de slag te gaan, maar weten zo vooral op het vlak van de uit te voeren privacy-activiteiten van wanten.

In de tweede helft van het jaar starten we met een nieuwe lichting (120 studenten), 50-plussers met ieder meer dan 25 jaar aan werkervaring. Net als hun 100 voorgangers willen ook zij bij gerenommeerde bedrijven aan de slag om deze werkbedrijven voor te bereiden op het aantoonbaar privacy compliant worden en natuurlijk om daarna als Privacy Officer of DPO ‘met praktijkervaring’ een doorstart te maken.

Werkopdracht

Daarover valt veel te vertellen. Denk bijvoorbeeld aan de tools die we inzetten zodat het eenvoudiger wordt om het verplichte verwerkingsregister aan te leggen en om compliant te worden, of hoe we bedrijven, mede dankzij onze studenten, ondersteunen bij de veranderingen. We willen onze ervaringen, en onze kennis graag delen.

Er staat een hoop te veranderen. De reële gevaren vragen dat van ons, zeker nu we dankzij het Internet of Things nog meer met elkaar verbonden zijn en nog meer met elkaar gaan delen. Het is echt tijd om de handen uit de mouwen te steken. PrivacyO helpt u bij het aantoonbaar privacy compliant worden.

Werkbedrijven

Als PrivacyO zijn wij daarom samen met onze zuster organisatie Tulser Privacy Factory constant op zoek naar werkbedrijven voor onze studenten, zowel bij overheden als bij semioverheden en bedrijven. Bent u geïnteresseerd laat ons dit dan per email weten! (sales@privacyO.eu). Wij nemen dan contact met u op voor een eerste kennismaking.
Kent u wellicht een ander bedrijf dat ook geïnteresseerd zou kunnen zijn, dan zou u ons natuurlijk echt helpen als u deze blog met hen deelt.

Vanaf nu zullen we iedere twee weken ingaan op thema’s als Tools, Coaching, Privacy management en Security. ‘De digitalisering heeft ook een “Darkside”. Daarom moeten we onze privacy goed beschermen’. De laatste blog in je mail ontvangen? Geef je emailadres dan hier op.

Dit bericht heeft 2 reacties.

 1. Henri Smulders

  Beste Marc
  Ik ben zo’n 50 plusser die een dergelijke nieuwe uitdaging zoekt. Graag meer informatie over jullie opleiding.
  Met sympathieke groet,
  Henri J. Smulders

 2. Jurgen

  Geachte heer, mevrouw,
  Als werkzoekende werd ik door het UWV geattendeerd op de opleiding tot DPO (via Tulser). De opleiding was echter al begonnen. Ik heb weliswaar van het UWV op 1 A4 informatie ontvangen maar zou graag aanvullend geïnformeerd willen worden.

Geef een antwoord